Lukk
Pressemelding Nå kan N.C. Nielsen tilby en rekke nye maskintyper med løftekapasitet fra 200 til over 500 tonn. Disse maskinene har fått navnet HH Pick and Carry. Kort sagt er de en hybrid mellom en SPMT-trailer og en kran, og faktisk den første maskinen av sitt slag i verden. Den spesielle konstruksjonen gjør det mulig å håndtere svært tunge laster i fabrikker, lagerbygninger og havneområder.

HH Pick and Carry-maskiner er konstruert slik at understellsbeina kan forskyves i bredden. Dette gjør dem ideelle for sikker håndtering av f.eks. vindturbinmaster med en diameter på opptil 8–10 meter og kort svingradius. De kan betjenes med fjernkontroll av en gående operatør, fra plattformen eller fra førerhuset for manøvrering i all slags vær. Andre nøkkelord er maksimal sikt, liten gangbredde og en sikkerhetspakke som inkluderer kameraer og laserlys.

– I 2013 solgte N.C. Nielsen den første reachstackeren på 100 tonn for enkeltløft, og i dag tilbyr vi opp til 180 tonn. Den nye løsningen er basert på forespørsler fra vindturbinindustrien om svært tunge løft. Vi har fokusert på å jobbe smartere på mindre plass, selv om materialet har blitt mye større. Derfor er HH Pick and Carry-maskinene en naturlig utvikling i vår strategi, sier Jørgen Peter Lund, salgssjef i N.C. Nielsen.

Hos N.C. Nielsen er kunden alltid i sentrum, og den tette dialogen fører ofte til nye innovative løsninger for internlogistikken som skaper verdi i praksis.

 – Jeg har hatt mange interessante samtaler på messer, kundebesøk og andre steder der jeg er i dialog med engasjerte logistikksjefer. Vi har brukt disse innspillene til å utvikle en løsning i et fleksibelt konsept som kan skaleres direkte etter kundens behov. HH Pick and Carry-maskinene oppfyller disse kravene, og vi ser frem til å presentere de nye produktene for kundene våre, fortsetter Jørgen Peter Lund.

 

Tre grunnmodeller

HH Pick and Carry-maskiner lanseres i tre grunnmodeller:

Tower Mover er spesielt godt egnet for vindturbinmaster og langstrakte konstruksjoner.

Multi Handler er konstruert for ulike enkeltstående løfteoppgaver av komponenter til vindturbinindustrien, som monopiler, TP-er, nav, lagre og naceller, men kan også være den ene parten for kjøring av tårn.

Mobile Straddle Transporter kan brukes uavhengig for tunge løft og fleksibelt i kombinasjon med de to andre grunnmodellene, og denne modellen kan kjøre hele gjenstanden hvis det er behov for to maskiner for å løfte gjenstanden om bord på et Ro-Ro-skip.

 

Om bord på RoRo-skip

Felles for de tre HH Pick and Carry-maskinene er at de er svært fleksible og allsidige.

– Vindturbinindustrien har mange tidsbegrensede prosjekter, og sammenlignet med stasjonære havnekraner, traverskraner osv. har mobile løftemaskiner mange muligheter, lave installasjonskostnader og relativt enkel flytting fra sted til sted. Det optimaliserer logistikk og manøvrering på et relativt lite arbeidsområde, noe som ofte er virkeligheten på for eksempel en havneterminal, påpeker Jørgen Peter Lund.

Maskinene kan utstyres med ekstrautstyr som hydraulisk nebb, mellomåk og spesialaggregater for å løse praktisk talt alle interne transportoppgaver. Med fokus på grønn omstilling tilbyr N.C. Nielsen selvfølgelig også disse maskinene som helelektriske eller som en kombinasjon. N.C. Nielsen Service følger deg hvor som helst i verden, og sørger for et komplett serviceoppsett med lokale krefter og støtte med spesialister fra velkjente servicepartnere. Dessuten tilbyr N.C. Nielsen en nettbasert teknisk support og ulike enheter for overvåking av tidsbruk.

– I 2013 solgte N.C. Nielsen den første reachstackeren på 100 tonn for enkeltløft, og i dag tilbyr vi opp til 180 tonn. Den nye løsningen er basert på forespørsler fra vindturbinindustrien om svært tunge løft. Vi har fokusert på å jobbe smartere på mindre plass, selv om materialet har blitt mye større. Derfor er HH Pick and Carry-maskinene en naturlig utvikling i vår strategi.
Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen /

Vil du vite mer?